Via Crea | header videocursus

Videocursus Creatieve Communicatiecoaching

Leer in vier video´s hoe je creatief kunt communiceren met kinderen

Ben je op zoek naar creatieve werkvormen om kinderen beter te kunnen begrijpen en ze te helpen? In vier praktische video’s geef ik je een eerste kennismaking met methodes om creatief te communiceren met kinderen. Zo kom je erachter of creatieve coaching iets voor je is.

Is creatieve coaching iets voor mij?

Heb je in je werk als kindercoach, onderwijsprofessional of zorgprofessional vaak te maken met kinderen met een gedragsprobleem? Merk je dat veel kinderen niet goed onder woorden kunnen brengen wat ze voelen of denken? Hierdoor komen ze vaak in de problemen op school of kunnen ze problemen met andere kinderen niet goed oplossen.

Je merkt dat reguliere methodes niet werken en bent op zoek naar een creatieve vorm van coaching. Een verdiepende stap die je als waardevolle aanvulling kunt inzetten binnen je huidige traject. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt of een cursus creatieve coaching de methode is die bij je past en dat je hier graag wat meer over wil weten.

Vier praktische videolessen

Speciaal voor jou heb ik vier praktische videolessen gemaakt om je kennis te laten maken met creatieve coaching voor kinderen. Zo kun je in je eigen tempo, wanneer je maar wil gaan uitvogelen of een vierdaagse cursus bij je past als waardevolle aanvulling op je huidige manier van coachen. In de videolessen ga je het volgende leren?

  • Op welke gebieden creatieve coaching voor kinderen ingezet kan worden.
  • Welke opdrachten je kunt geven en de gepaste begeleiding hierbij.
  • Hoe je een tekening van een kind met het kind bespreekt.
  • Welke informatie een tekening geeft aan jou als coach en wat je hier mee kunt.

Creatieve coaching als waardevolle aanvulling

In de videocursus zul je vooral veel toepasbare informatie, creatieve opdrachten en handige tips tegenkomen. Alles wat je leert kun je direct toepassen binnen jouw praktijk. Zie de videocursus als een waardevolle aanvulling op jouw huidige aanpak.

Daarnaast geef ik je een kijkje in de tekenontwikkeling van kinderen, een eerste kennismaking met het lezen van kindertekeningen en leer ik je de basis van het gebruik van tekenmaterialen, de betekenis van kleuren en de invloed van het gebruik van de juiste kleuren. Je zult direct merken dat kinderen hun verhaal aan je gaan vertellen aan de hand van de tekeningen.

Aanbod_wit

De focus van deze videocursus ligt op de volgende vier thema’s:

  • Videoles 1: Emoties
  • Videoles 2: Dit ben ik
  • Videoles 3: Zelfbeeld en zelfvertrouwen
  • Videoles 4: Relaties: familie en vrienden

Je investering voor de waardevolle videoserie is eenmalig € 49,95 (exclusief 21% btw).

Je ontvangt na aanschaf direct de eerste video. De andere drie video’s ontvang je de komende drie dagen om 12 uur 's middags in je mailbox, zodat je iedere dag aandacht kan schenken aan één videoles.
Nadat je alle videolessen hebt ontvangen, heb je voor altijd toegang tot de video’s.

Je bent een vet Coole Kikker!

“Heel veel dank voor jouw inspirerende en fijne workshop! Alhoewel ik als kinderpsychologe en speltherapeute best veel jaren ervaring heb, kon ik vandaag heel veel van je leren. In een warme en rustige sfeer in een fijn tuinhuis, leerde je ons nieuwe mogelijkheden tot contact met kinderen en dieper inzicht!

Ik kan iedereen die kinderen begeleidt, ouders en therapeuten, van harte aanraden om te leren van de ervaring van Karin! Dank dank, je bent een vet Coole Kikker!"

Anne Kooijman
ontwikkelaar Coole Kikker producten

Het concept theorie in combinatie met creatief bezig zijn sprak ons erg aan

"Onze dochter was al jaren aan het stoeien met haar pittige en gevoelige karakter en de omgang met andere kinderen/mensen in de wereld om haar heen. Uiteindelijk voor deze SOVA-training gekozen omdat het concept theorie in combinatie met creatief bezig zijn ons erg aansprak. 

Dat is ook uitgekomen! Er is hard gewerkt aan haar zelf... Wat ook voor een moeilijk moment zorgde, want je komt ook jezelf tegen. En dan de mogelijkheid om even met Karin te praten, wat gebeurt er nu en waardoor en waartoe, waardoor ze sterker verder gaat! 

We zien nog dagelijks de winst van deze training. Als voorbereiding op het voortgezet onderwijs zouden eigenlijk alle kinderen dit moeten krijgen! Het heeft haar zoveel inzicht gegeven in gedrag van zichzelf en anderen. Maar ook vertrouwen. Je mag er zijn zoals je bent!

En als we dan als feedback terug krijgen van het voortgezet onderwijs dat ze het zo goed doet en de leerkrachten heel positief zijn over haar maakt ons dat dankbaar!! Ook zijzelf heeft nieuwe vrienden gemaakt en staat positiever in het leven! 

Ontzettend blij dat ze deze kans heeft gehad en zeker een aanrader voor ieder kind ook als je juist heel goed weet wat je wil of mondig bent! 

Karin bedankt voor deze fantastische ervaring die zeker weten haar hele leven mee ingaat!"

Met vriendelijke groeten,
een blije moeder