Via Crea - header persoonlijke ontwikkeling

Training persoonlijke ontwikkeling voor professionals

Ervaar zelf de kracht van creatieve coaching

Creatief bezig zijn heeft niet alleen effect op kinderen. Ook volwassenen vertellen in hun tekeningen en schilderijen wat ze nog niet bewust weten. In een ontspannen Franse sfeer midden in de natuur op het landgoed L’Huy Preau  houden Olga Bos en ik daarom de Creatieve zomerweek ‘The Artist’s Way’ voor onderwijsprofessionals, zorgprofessionals en kindercoaches.

Behoefte aan (her)ontdekken

Zit je niet lekker in je vel, ervaar je blokkades of verlang je naar meer creativiteit en inspiratie die je kunt inzetten in je vak? Iedereen komt wel eens op een punt in zijn leven waarin je de behoefte hebt om jezelf te (her)ontdekken. Al die belemmeringen, de vele wensen.. Hoe ga je er mee om? En waar moet je beginnen?

L’Huy Préau

Ga met ons mee naar Frankrijk en ervaar de kracht van creatieve coaching zelf! Aan de rand van de Morvan in de streek Bourgondië ligt, ver van de doorgaande wegen tussen de oeroude bossen en weilanden, landgoed l’huy Préau. Het is een speciale plek waar verschillende inspirerende workshops plaatsvinden. De omgeving ademt schoonheid en de uitbundige tuinen prikkelen je fantasie. Er zijn verschillende accommodaties met elk haar eigen sfeer. Luxe heeft hier plaats gemaakt voor de schoonheid van de natuur, oog voor detail en niet te vergeten de heerlijke maaltijden.

Ons levensboek: The Artist's Way

Het boek The Artist’s Way van Julia Cameron is leidraad tijdens de creatieve week. Cameron schreef dit boek om blokkades bij kunstenaars op te lossen. Maar Olga en ik zagen bij onszelf en bij deelnemers dat haar methode ook bij professionals meer inzicht in zichzelf geeft.

Tijdens de zomerweek word je elke dag geïnspireerd door twee thema’s uit het boek. Bij elk thema leggen we de theorie uit en delen we bijzondere boeken, teksten en afbeeldingen. Je gaat lekker buiten schilderen en tekenen, krijgt enkele lichaamsoefeningen en je hebt even niets aan je hoofd.

Het is verrassend hoe elk groeithema terugkomt in de opdrachten en creativiteit ongemerkt voor jouw ontwikkeling zorgt. In je tekeningen en schilderwerken zie je wat je nog niet onder woorden kon brengen.
De ‘kunstenaarsafspraak’ zorgt hierna voor jouw structurele verandering.

De eerste stap in jouw persoonlijke ontwikkeling

Na de Creatieve zomerweek The Artist’s Way zijn je wensen zó duidelijk en weet je precies wat je wilt doen en wat je eerste stap is om dit te bereiken. Of je een ervaren kunstschilder bent of een beginner; je creëert niet voor het resultaat maar om jezelf te ontdekken. (Geloof me: toch sta je versteld van de werken die je maakt!). Daarnaast heb je je creativiteit teruggevonden en kunt dit vervolgens op je eigen manier inzetten in je vak als kindercoach, onderwijsprofessional of zorgprofessional.

Deelnemen aan de creatieve zomerweek ‘The Artist’s Way’?

Wil jij je kracht en energie weer terugvinden, jezelf herontdekken én creatief op vakantie? Ga dan met ons voor ‘The Artist’s Way‘ en ontdek hoe heerlijk het is om te creëren, want dat is wat je als mens nodig hebt.

Preau
TheArtistsWay_wit

Datum: zaterdag 13 t/m 20 augustus 2022
Investering: € 375,-. Dit bedrag is inclusief materialen en btw, exclusief verblijfskosten.
Locatie: Landgoed Preau in Frankrijk.
Meenemen: het boek The Artist’s Way van Julia Cameron.

Een paar reacties van deelnemers aan de zomerweek The Artist's Way in Frankrijk

“Ik denk met een heel warm gevoel terug aan de week The Artist Way op l’Huis Preau. Olga en Karin zijn in hun begeleiding onvermoeibaar liefdevol en hartelijk, inspirerend en deskundig, speels en humorvol. Van sommige dingen is het echt jammer dat je ze niet opnieuw voor het eerst kunt doen. The Artist Way is er zo een. Door deze veelzijdige, voedende en afwisselende week ben ik gestimuleerd om in mijn thuisomgeving verder te gaan met tekenen en schilderen door het volgen van een cursus. De charmante plek en omgeving van l’Huis Preau is heel fijn om te verblijven.”

Els (Preau 2021)

“In iedereen schuilt een  ‘Artist’ en dat ervaar je ten volle tijdens de week ‘The Artist Way’. Wat een feest om in ieder dagdeel meegenomen te worden in een nieuwe sfeer vol inspiratie. Inspiratie van verhalen, afbeeldingen, voorwerpen en schildersmaterialen. Waardoor ik steeds moeiteloos aan de slag kon met een nieuwe opdracht. Waardoor de creativiteit als vanzelf ging stromen. Fantastisch om te zien dat ieder resultaat zo uniek en eigen is. Het zit allemaal in jou en deze 2 fantastische kanjers Olga en Karin halen het er door hun liefdevolle en bezielde begeleiding allemaal eruit.”

Therèse Bosman (Preau 2021)

“Het is bijna onmogelijk de week met Olga en Karin in Preau te omschrijven zonder clichés. In het kort zou ik zeggen dat het voelde als een heel groot warm bad. Van te voren had ik niet verwacht dat ik zoveel inspiratie, mooie maar ook confronterende momenten zou ervaren en zo’n ontwikkeling zou doormaken. De inspirerende omgeving, goede lessen, uiteenlopende opdrachten, in een veilige en warme sfeer, gecreëerd door deze twee geweldige docenten, maken het oprecht een onvergetelijke ervaring!”

Julie (Preau 2021)

“Preau een prachtig landhuis met een zeer fijne, warme en gezellige sfeer. Ik ben helemaal weg van alle houten panelen die overal hangen en de leuke zitjes overal. Mijn eenpersoons riddertent voldeed goed al was het de eerste dagen wat koud en vochtig. Het ontbijt, de lunch en het diner waren elke dag weer heerlijk. Lekker vegetarisch en afwisselend.
Het was geen enkel probleem om alleen in de schilder groep terecht te komen en de vrouwen die we er troffen uit alle windstreken van het land zijn heel verschillend, aardig en bijzonder, ieder op hun eigen manier. Onze docenten Olga en Karin zijn een fijn koppel, die de Artist Way goed uitleggen en er fijne oefeningen bij bedacht hebben.
Ik heb er veel geleerd en heb thuis gekomen een schildercursus gevonden die bij mij past, zodat ik door kan blijven gaan met schilderen.
Van Preau hebben we een appgroep over gehouden waar nog steeds zo af en toe iets inspirerends op wordt gezet.”

Mirjam Gischler (Preau 2021)

 

“Een fantastische Artist week gehad met Karin en Olga! Inspiratietafels, humor, heldere opdrachten, tips als je vast zit of gewoon even advies wil. Ze zijn als een warm bad. 
Daarnaast hadden we een geweldige groep mensen, die er allemaal zin in hadden, dus de hele week stroomde als een bergrivier in het voorjaar.
Wat ik heel fijn vond is dat je veel korte opdrachten krijgt, je hebt geen tijd om lang naar een blanco paper te staren en juist die vaart zorgt ervoor dat je gaat maken en dat er ineens iets ontstaat. En als iets niet "af" is kan je het altijd later afmaken.

Ook het kijken en bespreken van elkaars werk is leuk, omdat het verbazingwekkend is hoe snel zulke mooie en interessante dingen worden gemaakt. En op vrijdag de grande finale! Ik kan niets verklappen, maar dat doen ze ook weer zo tof.”

Gerdy (Preau 2021)

Aanbod_wit

Om onderwijsprofessionals nóg verder op weg te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling bied ik tevens een-op-een coaching aan, als aanvulling op de creatieve zomerweek in Frankrijk. We kunnen het gesprek voorafgaand aan de zomerweek inplannen, of na terugkomst uit Frankrijk. Mocht je niet deelnemen aan de creatieve zomerweek, dan kun je ook los een een-op-een gesprek met mij inplannen. Laten we een afspraak maken!