Via Crea - header persoonlijke ontwikkeling

Training persoonlijke ontwikkeling voor professionals

Ervaar zelf de kracht van creatieve coaching

Creatief bezig zijn heeft niet alleen effect op kinderen. Ook volwassenen vertellen in hun tekeningen en schilderijen wat ze nog niet bewust weten. In een ontspannen Franse sfeer midden in de natuur op het landgoed L’Huy Preau  houden Olga Bos en ik daarom de Creatieve zomerweek ‘The Artist’s Way’ voor onderwijsprofessionals, zorgprofessionals en kindercoaches.

Behoefte aan (her)ontdekken

Zit je niet lekker in je vel, ervaar je blokkades of verlang je naar meer creativiteit en inspiratie die je kunt inzetten in je vak? Iedereen komt wel eens op een punt in zijn leven waarin je de behoefte hebt om jezelf te (her)ontdekken. Al die belemmeringen, de vele wensen.. Hoe ga je er mee om? En waar moet je beginnen?

L’Huy Préau

Ga met ons mee naar Frankrijk en ervaar de kracht van creatieve coaching zelf! Aan de rand van de Morvan in de streek Bourgondië ligt, ver van de doorgaande wegen tussen de oeroude bossen en weilanden, landgoed l’huy Préau. Het is een speciale plek waar verschillende inspirerende workshops plaatsvinden. De omgeving ademt schoonheid en de uitbundige tuinen prikkelen je fantasie. Er zijn verschillende accommodaties met elk haar eigen sfeer. Luxe heeft hier plaats gemaakt voor de schoonheid van de natuur, oog voor detail en niet te vergeten de heerlijke maaltijden.

Ons levensboek: The Artist's Way

Het boek The Artist’s Way van Julia Cameron is leidraad tijdens de creatieve week. Cameron schreef dit boek om blokkades bij kunstenaars op te lossen. Maar Olga en ik zagen bij onszelf en bij deelnemers dat haar methode ook bij professionals meer inzicht in zichzelf geeft.

Tijdens de zomerweek word je elke dag geïnspireerd door twee thema’s uit het boek. Bij elk thema leggen we de theorie uit en delen we bijzondere boeken, teksten en afbeeldingen. Je gaat lekker buiten schilderen en tekenen, krijgt enkele lichaamsoefeningen en je hebt even niets aan je hoofd.

Het is verrassend hoe elk groeithema terugkomt in de opdrachten en creativiteit ongemerkt voor jouw ontwikkeling zorgt. In je tekeningen en schilderwerken zie je wat je nog niet onder woorden kon brengen.
De ‘kunstenaarsafspraak’ zorgt hierna voor jouw structurele verandering.

De eerste stap in jouw persoonlijke ontwikkeling

Na de Creatieve zomerweek The Artist’s Way zijn je wensen zó duidelijk en weet je precies wat je wilt doen en wat je eerste stap is om dit te bereiken. Of je een ervaren kunstschilder bent of een beginner; je creëert niet voor het resultaat maar om jezelf te ontdekken. (Geloof me: toch sta je versteld van de werken die je maakt!). Daarnaast heb je je creativiteit teruggevonden en kunt dit vervolgens op je eigen manier inzetten in je vak als kindercoach, onderwijsprofessional of zorgprofessional.

Deelnemen aan de creatieve zomerweek ‘The Artist’s Way’?

Wil jij je kracht en energie weer terugvinden, jezelf herontdekken én creatief op vakantie? Ga dan met ons voor ‘The Artist’s Way‘ en ontdek hoe heerlijk het is om te creëren, want dat is wat je als mens nodig hebt.

Preau
TheArtistsWay_wit

Datum: zaterdag 13 t/m 20 augustus 2022
Investering: € 375,-. Dit bedrag is inclusief materialen en btw, exclusief verblijfskosten.
Locatie: Landgoed Preau in Frankrijk.
Meenemen: het boek The Artist’s Way van Julia Cameron.

Aanbod_wit

Om onderwijsprofessionals nóg verder op weg te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling bied ik tevens een-op-een coaching aan, als aanvulling op de creatieve zomerweek in Frankrijk. We kunnen het gesprek voorafgaand aan de zomerweek inplannen, of na terugkomst uit Frankrijk. Mocht je niet deelnemen aan de creatieve zomerweek, dan kun je ook los een een-op-een gesprek met mij inplannen. Laten we een afspraak maken!

Een paar reacties van deelnemers aan de zomerweek The Artist's Way in Frankrijk

“Tijdens deze week werd er door Olga en Karin met zorg en goede omkadering een creatief proces op gang gebracht, waarin de persoonlijke blokkades bij deelnemers werden onderzocht en verbeterd aan de hand van het boek The Artist´s Way. Persoonlijke groei in creativiteit. Linker hersenhelft laten rusten en rechter hersenhelft aanspreken. Zeker een goed idee voor managers, huisvrouwen, leerkrachten en dokters!”

Rose-Marie, Antwerpen

“Olga en Karin leiden je met veel enthousiasme, door middel van theorie en schilder- en tekenopdrachten, op een speelse manier, naar de weg om je innerlijke creativiteit te (her)ontdekken en te laten stromen in je leven zonder oordeel en zonder verwachtingen! Maar met vertrouwen!”

Gonnie, Gouda

Een paar reacties van deelnemers aan de workshop The Artist's Way in het atelier van ViaCrea

“The Artist’s Way is een prachtige cursus. Het bood mij de mogelijkheid om dieper door te dringen in wat zich door mij heen wil manifesteren. Geweldig begeleid door Karin en Olga, stimulerend, zorgvuldig en met aandacht. Tijdens de cursus heb ik de geborgenheid en de vrijheid ervaren om me over te geven aan de mooie oefeningen die mij hebben gestimuleerd mezelf - mijn Zelf - op creatieve wijze tot uiting te brengen.”

Marlies 

“De cursus The Artist’s Way gegeven door Karin en Olga, is mij erg goed bevallen.
Door de creatieve werkjes die we maakten kwam je erg dicht, door het onderwerp van die week, bij jezelf terecht. Het is erg boeiend om, door de stof die je in het boek aangereikt wordt en door de opdrachten en ochtendpagina´s schrijven, op een bewuste manier naar je leven op dat moment te kijken. Goed voor mij om van tijd tot tijd eens stil te staan, bij wat ik wil en hoe ik dat vorm geef. Kortom een interessante gezellige creatieve cursus waar ik wel weer wat aan heb gehad voor de komende tijd.”

Joke, Bavel