via-crea_ouders

Van ouderbegeleiding tot hulp bij het opvoeden

Elke ouder kan wel een steuntje in de rug gebruiken

Je kunt zo blij worden van een goed advies, een praktische tip of begeleiding van een professional. Vertrouwen, loslaten en met verwondering kijken en luisteren naar je kind…ik snap dat het soms zo ingewikkeld is.

De zorgen van een ouder

Wanneer het niet goed gaat met je kind, gaat het ook (een gedeelte) niet goed met jou. Je bent verdrietig of boos, voelt je machteloos en piekert waarschijnlijk veel. Wellicht zorgt het ook voor spanningen tussen jou en de andere ouder of lijdt het hele gezin een beetje mee. En dat terwijl je je kind juist wilt behoeden voor negatieve ervaringen en het graag gezellig maakt voor hem of haar.

Kinderen zijn sterker dan je denkt en ze komen bijna altijd weer in een fase waarin het leven hen weer toelacht. Het is een leerpad dat je kind heeft te gaan. Soms met wat hulp van zijn ouders, soms juist als ouders een stapje terugzetten en soms met een professional erbij.

Wat is Ouderbegeleiding?

Proberen jullie al een tijdje je kind te helpen om emoties te uiten of beheersen, makkelijker te laten meekomen op school of zijn/haar gedrag te veranderen? Maar komen jullie niet verder en wil je dit wel oplossen? Wanneer je dit zonder Kindercoach aanpakt, kies dan voor Ouderbegeleiding.

Krijgt je kind wél creatieve communicatiecoaching? Je zoon of dochter kan dan overreageren, met jullie oefenen en op jullie uitproberen. Dat kan wenselijk gedrag zijn, maar jullie zijn deze reactie niet gewend. Begrijpelijk dat dit vragen bij jullie oproept, zoals: Wat is een goede reactie?

In het beeldverslag dat jullie krijgen, staan ook tips voor thuis. Jullie betrokkenheid is immers belangrijk voor het slagen van de coaching. Wanneer jullie vragen hebben of hulp willen bij het toepassen van de communicatie thuis, kunnen jullie gebruik maken van Ouderbegeleiding.

Het kan in het belang van je kind zijn dat er een samenspel nodig is tussen jullie (de ouders), je kind, de leerkracht en mij. Natuurlijk is deze begeleiding ook mogelijk.

creatieve kindercoach

Op een speelse manier leer ik je kind beter kennen. Door verschillende coachingtechnieken ervaart hij of zij zelf invloed te hebben op gedachtes en gedrag. Dit is een effectieve manier om zelf tot inzichten en oplossingen te komen.

workshops-professionals

Het lijkt zo makkelijk: laat een kind tekenen en er komt wel iets uit. Als leerkracht of kindercoach ervaar je dat toch anders. Wat voor opdracht is geschikt? Welke vragen stel je? Hoe ‘lees’ je een tekening? Ervaar het zelf…

ViaCrea

M 06 23 97 46 84
E info@viacrea.nl

Introductieworkshop Creatieve Communicatie voor ouders

Datum: vrijdag 7 juni 2019

Meer informatie en Inschrijven

The Artist Way

Persoonlijke ontwikkeling

Je ziet je kind zich ontwikkelen door de creatieve coaching. Dat roept misschien vragen bij je op als:

  • Hoe ga ik eigenlijk zelf om met emoties, tegenslag, etc.?
  • Hoe kan ik omgaan met wat zijn/haar ontwikkeling bij mij losmaakt?
  • Kan ik, als volwassene, me ook ontwikkelen door teken- en schilderopdrachten?

Speciaal voor ouders en professionals organiseren Olga Bos en ik de Creatieve zomerweek The Artist’s Way in Frankrijk.

Lees meer over The Artist Way