Via Crea | header basiscursus creatieve coaching

BASISCURSUS CREATIEVE COACHING

Praktische cursus voor professionals om creatief te leren communiceren met kinderen

Door het bewust geven van teken- en schilderopdrachten vertellen kinderen hun verhaal. Een tekening of de manier van tekenen zegt veel over de emoties die dwarszitten. Wil je aan de slag gaan met een creatieve vorm van communiceren met kinderen? Mijn basiscursus creatieve coaching gaat je hierbij helpen.

Op zoek naar een creatieve vorm van kindercoaching?

In je werk kom je regelmatig kinderen tegen die hun gedachtes niet onder woorden kunnen brengen, problemen met andere kinderen niet goed kunnen oplossen, worstelen met negatieve emoties of onzeker zijn in verschillende situaties. Je wilt ze met alle liefde een helpende hand bieden, maar alles wat je tijdens je opleiding en in de praktijk hebt geleerd lijkt niet aan te slaan. Je bent op zoek naar alternatieven om kinderen te bereiken en te stimuleren.

Hoe kun je creatieve werkvormen inzetten?

Als je creatieve coaching inzet tijdens je begeleiding kun je het proces van probleem naar oplossing in beeld brengen. Wat kinderen al kunnen en nog nodig hebben kan vervolgens getekend of geschilderd worden. Zo wordt de focus dus verlegd van het probleem naar de oplossing. Je ervaart het belang van creatief zijn. In mijn cursus creatieve coaching leer ik je hoe je creatieve werkvormen kunt inzetten als waardevolle aanvulling op jouw eigen traject. Wat een kind niet in woorden kan uitleggen, kan hij wel uitleggen in een tekening. De cursus organiseer ik in mijn atelier voor kleine groepen kindercoaches, of op locatie voor een heel team.

Waar ga je mee aan de slag in de cursus creatieve coaching?

  • Hoe bereik je dat effect?
  • Wat voor gerichte opdracht kun je geven?
  • Wat zeg je erbij, zodat je niet stuurt maar wel diepgang creëert?
  • Welke vragen ga je stellen?
  • Hoe kun je de waaromvraag vermijden? En wat levert dat op?
  • Welke symboliek vind je terug in de creaties en wat zegt dat?

Waarom een cursus creatieve coaching?

Je zult verstelt staan hoe de inzet van creatieve coaching je vertelt wat de emoties en gedachtes van het kind zijn. De tekening is de aanleiding tot een gesprek en dat maakt veel los. Tijdens het tekenen en schilderen worden kinderen vrijer en durven ze fouten te maken. Ze worden creatiever in het tekenen, maar óók in het bedenken van oplossingen. Door de inzet van creativiteit zullen problemen zichtbaar worden, in woorden, maar ook in de tekening. Daarnaast levert het je ook plezier in je vak op. Het is een andere vorm van kindercoaching en je zult merken dat je door het inzetten van creatieve communicatie zelf ook creatiever wordt. Maak hier gebruik van door het in te zetten in de praktijk. Je zult merken dat kinderen hun verhaal aan je gaan vertellen.

Aanbod_wit

Cursusdag 1 - vrijdag 7 oktober 2022
De kracht van creatieve communicatie

Cursusdag 2 - vrijdag 4 november 2022
Creatieve communicatie: van beeld naar taal

Cursusdag 3 - online (december 2022)
Creatieve communicatie: van probleem naar oplossing

Cursusdag 4 - vrijdag 13 januari 2022
Creatieve communicatie: van alleen naar samen

 

De cursusdagen zijn van 10.00 - 16.30 uur in Atelier ViaCrea, Transvaal 36 in Sleeuwijk.

Vanaf de eerste cursusdag is er een besloten Facebookgroep en daar vind je wekelijks:

  • een inspiratiefilmpje van mij;
  • een creatieve intentie;
  • inspiratie en uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers.

En je vindt er ook de online lessen behorend bij cursusdag 3.

De investering voor de praktische basiscursus Creatieve Coaching is € 495 (excl. 21% btw).

Wat een feestje om bij Karin de cursus creatieve communicatie te volgen!

"Buiten dat ik als ambulant dienstverlener nieuwe tools heb geleerd om tot ‘vanzelfsprekendere  communicatie’ met mijn leerlingen te komen, heeft deze cursus mij persoonlijk geïnspireerd in mijn eigen creatieve communicatie. Wat een bevlogenheid en expertise draagt Karin over, gericht op díe kinderen die in hun communicatie ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken. Bij een volgende praktijkgerichte cursus van ViaCrea ben ik graag weer van de partij."

Caroline van der Linden

Wat een fijne sfeer om jezelf te ontwikkelen

"Afgelopen maanden de cursus creatieve communicatie gevolgd bij Via Crea. Wat een fijne cursus. Ontzettend veel geleerd over mezelf en hoe ik mezelf kan inzetten als creatieve communicatie coach. Even uit je gedachten en voelen wat echt belangrijk is.

Met goede handvatten op pad gestuurd worden, waardoor ik kinderen in mijn werk beter kan begeleiden. Alles vanuit een positieve mindset, met vertrouwen in jezelf en de kinderen die ik begeleid. Ik ben door deze training weer een stapje verder. Zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk met kinderen ben ik gegroeid.

Karin, super bedankt voor de vier leerzame dagen, wat een fijne sfeer om jezelf te ontwikkelen. Ook wil ik mijn medecursisten bedanken. Met zijn vieren hebben we er leerzame dagen van gemaakt onder begeleiding van Karin. Ik kan niet wachten tot de vervolgcursus er is!"

Cathleen
Ambulant dienstverlener cluster 2 onderwijs